SORTIDES

Dissabte 20 de gener, excursió amb raquetes de neu            "Volta al refugi de les Comes de Rubió" al pallars sobirà


Volta al refugi de Comes de Rubió, la Serra Seca i el Pla Muntaner des del Port del Cantó (ascensió opcional, segons vagi el grup i hora final de finalització, a la Torreta de l'Orri) .

  • Amb inici al port del cantó a 1.720m. d'alçada.
  • Dificultat mitjana 4 hores sense parades, amb un recorregut d'11 km. i uns 450 m. desnivell positiu; opció d'ascencsió a la Torreta de l'Orri.
  • Sortirem des de la plaça de l'ajuntamente a les 7:30 amb cotxes propis i amb durada de tot el dia.

El preu de l'excursió serà de 35 € en funció del grup, el preu inclou guia de muntanya i les raquetes. Pels no socis incremen de 3€ en concepte d'assegurança obligatòria.

Aquest preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), el lloguer de les raquetes de neu (i els pals) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Interessant ruta circular a les Comes de Rubió al Pallars Sobirà. El recorregut, que comença al port del Cantó, ens endinsa a la vall de les Comes de Rubió fins arribar al seu refugi, situat enmig de meravellosos boscos de pi negre. La tornada es fa per la carena de la Serra Seca passant pel magnífic Pla Muntaner, des d'on es baixa per entre el bosc fins al port del Cantó. La ruta ens permet descobrir una regió del Pirineu català molt poc coneguda. La zona de Comes de Rubió està situada al SE del massís de l'Orri, un massís singular i atractiu. Ben a prop, al vessant nord d'aquest massís, hi trobem les estacions d'esquí de Port-Ainé i Sant Joan de l'Erm. L'itinerari que us proposem transcorre íntegrament per l'interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu, parc que, amb una extensió de gairebé 70.000 ha, es converteix en l'espai natural protegit més gran de Catalunya.

El punt de trobada amb el guia seria a l'aparcament que hi ha al costat de la carretera just al capdamunt del port del Cantó a les 10h del matí. Per arribar-hi i anar a dinar després de la ruta podeu anar cap a Sort i el vessant del Pallars o cap a Adrall i la vall del Segre.